کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گفتگوی آوا با مسئول اردوگاه پناهندگان سلیمان ‌خانی تهران؛

تغییر نام و ماهیت فعالیت اردوگاه پناهجویان سلیمان خانی در تهران/ پناهندگان افغانستانی از خدمات پزشکی و مشاوره ای اردوگاه استفاده کنند

خبرگزاری صدای افغان(آوا) تهران , 14 سنبله 1396 ساعت 16:28


مسئول اردوگاه پناهندگان سلیمان‌خانی در غرب استان تهران از تلاش های وزارت کشور/ داخله جمهوری اسلامی ایران و اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی این کشور برای ارائه خدمات بیشتر و متنوع به پناهجویان افغانستانی خبر می دهد و تأکید می کند که با توجه به قوانین موجود و شرایط پناهندگان، تلاش می کنند مهربان و خدمت گذار باشند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، این در حالی است که اردوگاه های پناهندگان در جمهوری اسلامی ایران به خصوص در استان تهران و اردوگاه سلیمان‌خانی، اکنون در کنار فعالیت های روزانه اداری، خدمات فرهنگی، ورزشی، پزشکی و مشاوره ای را نیز برای پناهندگان افغانستانی ارائه می دهند. در همین راستا، ماه گذشته یک مرکز فرهنگی و هنری برای پناهجویان در اردوگاه سلیمان خانی تأسیس شد که مدیریت آن نیز بیشتر به عهده چهره های نخبه افغانستانی است.

اردوگاه پناهجویان سلیمان خانی در غرب استان تهران موقعیت دارد و به امروز پناهندگان افغانستانی، عراقی و همچنین برخی از کشورهای دیگر، در حوزه جغرافیایی غرب و شمال غرب تهران رسیدگی می کند.

حمید بخشی پور، مسئول اردوگاه پناهجویان سلیمان‌خانی در گفتگویی با آوا ابتدا خاطرنشان کرد که تلاش دارند با توجه به تغییر محتوای فعالیت این اردوگاه در کنار فعالیت های اداری، نام این اردوگاه را نیز تغییر بدهند.

وی در توضیح فعالیت این اردوگاه، به بخش های مختلف اداری و کاری شان اشاره کرد و گفت: "این مرکز، یکی از مراکز خدمات رسانی به اتباع و پناهندگان افغانستان، عراق و برخی کشورهای دیگر آسیایی دارای کارت های اقامت یا آمایش است".

به گفته آقای بخشی پور، یک بخش از فعالیت های اردوگاه، کارهای اداری در بحث تردد و رفت و آمدها پناهندگان به خاطر زیارت و یا دید و بازدید از سایر شهرهاست که اجازه تردد داده می شود. البته به گفته وی، برای تردد پناهندگان به برخی از شهرهای ایران محدودیت وجود دارد که اگر ضرورتی برای رفت و آمد به این شهرها باشد، پناهندگان به وزارت کشور/ داخله معرفی می شوند.

بخش دیگر کارهایی که اردوگاه سلیمان‌خانی انجام می شود، در ارتباط با تحصیل فرزندان اتباع و پناهندگان است. مسئول این اردوگاه گفت که این اردوگاه امور مربوط به دانش آموزان دارندگان کارت آمایش، به خصوص دانش آموزانی که تاکنون به دلایل مختلف از جمله مشکلاتی نظیر مشکلات خانوادگی شناسایی نشده اند را به عهده دارد تا این کودکان از آموزش بازنمانند.

حمید بخشی پور خاطرنشان کرد که در این بخش تمهیدات و تسهیلاتی فراهم شده که با توجه به دستورالعمل ها، کودکان به ادارات آموزش و پرورش معرفی می شوند تا برای ثبت نام مجوز بگیرند.

وی در گفتگو با آوا، فعالیت های فرهنگی و ورزشی را بخش دیگری از فعالیت های این اردوگاه معرفی کرد که به تازگی یک مرکز فرهنگی هنری در اردوگاه سلیمان‌خانی برای پناهندگان گشایش یافته و قرار است یک سالن ورزشی نیز در این اردوگاه آماده و تجهیز گردد.

به گفته رییس اردوگاه سلیمان‌خانی، در امور ورزش همان طور که یک گوشه ای در این مرکز به عنوان سالن فرهنگی و ورزشی اختصاص یافته، این اردوگاه امور مربوط به برنامه ریزی و سازمان دهی ورزش پناهندگان را انجام می دهد و گروه هایی وجود دارد که خود پناجویان سرتیم های این مجموعه هستند.

آقای بخشی پور افزود، این گروه ها می توانند مسابقات مختلف ورزشی چون مسابقات رزمی، فوتبال و... را برگزار کنند. همچنین از طریق این اردوگاه، هماهنگی لازم میان پناهندگان و نهادهای ورزشی مرتبط جمهوری اسلامی ایران نیز صورت می گیرد.

در بحث امور دانشجویی، به گفته وی، اردوگاه برای مدتی که یک دانشجو کارت خود را به پاسپورت تبدیل می کند، تسهیلاتی را فراهم می کند و در این فاصله، برای دانشجویان، هر شش ماه برگه تردد صادر می کند.

بخشی پور از راه اندازی سیستم صدور پاسپورت های الکترونیک یا ماشین خوان در سفارت افغانستان در تهران ابراز خوشحالی کرد و گفت که از این طریق، دیگر نیازی نیست دانشجویان برای گرفتن پاسپورت های الکترونیک، به افغانستان مراجعه کنند.

ارائه برخی خدمات به کسانی که تازه ازدواج می کنند، از فعالیت های دیگر اردوگاه سلیمان خانی است. به گفته مسئول این اردوگاه، آن ها به زوج های جوان کمک می کنند تا مدارک اقامتی شان را جدا و تفکیک نموده و مستقل شوند.

اردوگاه پناهجویان سلیمان خانی یک بخش شناسایی نوزادین نیز دارد. آقای بخشی پور گفت: "با تکمیل شرایط، نوزاد شناسایی شده و پس از انجام یک سلسله امور، کارت آمایش صادر می شود".

به گفته وی، یک اقدام خوبی که از سوی اداره اتباع و به تبع آن وزارت کشور/ داخله صورت گرفته، این است که برای شناسایی نوزاد، بحث دی.ان.ای یا شناسایی ژنتیکی نوزادان منتفی شده و برای شناسایی، گواهی ولادتی که از طریق بیمارستان صادر شده، کفایت می کند. از سوی دیگر، برای نوزادانی که در داخل منازل متولد شده اند، با یک سری فرم هایی که در دسترس خانواده ها قرار می گیرد، و با شهودی که مشخص می کنند، بچه های متولد سال ۱۳۸۰ هجری شمسی به بالا مورد شناسایی قرار می گیرند.

حمید بخشی پور در عین حال به برخی خدمات مشاوره ای و پزشکی در اردوگاه پناهجویان سلیمان خانی اشاره کرد و خاطرنشان نمود که روزهای چهارشنبه هر هفته، یک داکتر ارتوپد به صورت رایگان به پناهجویان خدمات پزشکی ارائه می کند. وی از پناهجویان افغانستانی خواست تا از این خدمات ارتوپدی در اردوگان سلیمان خانی استفاده کنند.

علاوه بر این، به گفته بخشی پور، یک مرکز مشاوره حقوقی و خانوادگی نیز در اردوگاه سلیمان خانی وجود دارد، که شش تن از اساتیدی تحصیل کرده در رشته حقوق، روزهای چهارشنبه در خدمت پناهجویان قرار دارند. وی از پناهجویان افغانستانی نیز خواست تا از این خدمات مشاوره ای اردوگاه سلیمان خانی در تمام امور زندگی شان استفاده کنند.


کد مطلب: 149356

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/report/149356/تغییر-نام-ماهیت-فعالیت-اردوگاه-پناهجویان-سلیمان-خانی-تهران-پناهندگان-افغانستانی-خدمات-پزشکی-مشاوره-استفاده-کنند

آوا
  https://www.avapress.com