کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سیدعیسی حسینی مزاری در دیدار نوروزی مطرح کرد:

اگر نگاه های دینی مردم را تقویت نبخشیم، باید آماده فجایع بزرگتری در افغانستان باشیم

مهاجرین باید متشکل شوند و حول سازمان ها و تشکلاتی که خودشان اعتماد دارند، گردهم بیایند

خبرگزاری صدای افغان(آوا) - مشهد مقدس , 3 حمل 1396 ساعت 22:00

اگر جامعه ای دارای روح سیاسی باشد، با داشتن محوریت دین، این جامعه، نه تنها دیگر فریب نمی خورد، سرش کلاه نمی رود و دشمن با لباس و عناوین مختلف از مسیر زندگی سالم خارجش نمی کند و سال های سال دام اسارت و بردگی را به گردن این مردم نمی اندازد که دست اجانب را از دخالت در امور خود قطع کرده، با اقتدار، عزت و سر افرازی زندگی خواهد کرد.


آقای مزاری افزود: اگر با فعالیت های فکری، فرهنگی و تبلیغی، نگاه های دینی مردم را تقویت نبخشیم، در آینده نه چندان دور باید آمادگی مواجهه با فجایع بزرگتری داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری، دبیر کل حزب اسلامی تبیان، در دیدار نوروزی با جمعی از شخصیتهای همکار و متنفذ مهاجر در مشهد مقدس با ایشان، ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و همچنین سالروز تولد زهرای مرضیه(س) و فرزند برومندش حضرت امام خمینی(ره) گفت: سال ۹۵ با تمام فرازها و فرودها و تمام تلخی ها و شیرینی ها به پایان رسید اما با نکته ها، درس ها و راز و رمزهای زیادی، که می توانیم با استفاده از آنها برای سال جدید در راستای ساماندهی زندگی فردی و اجتماعی اهتمام مناسبی داشته باشیم.

ایشان با قرائت دعای تحویل سال، به فراز آخر آن اشاره کرد و با طرح این سؤال که احسن الحال چیست و انسان در کدام عرصه ها خواهان آن است، عنوان داشت: هرساله هنگام تحویل سال، از خدای متعال بهترین و نیکوترین حال را خواهانیم آن هم نه فقط برای خود بلکه برای همه و نه تنها در یک عرصه بلکه در تمام عرصه های دینی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و حتی نظامی ولی نکته مهم این است که خواسته ما زمانی محقق خواهد شد که در کنار دعا، عمل باشد و به دنبال تقاضا از خدا، تلاش و کوشش باشد برای تغییر به احس الحال، در غیر آن به نتیجه مطلوب دست پیدا نخواهیم کرد.

حسینی مزاری بیان کرد که اگر مطابق با این دعا، امسال همه ی ما و شما و مردم در راستای تغییر تلاش نماییم، مطمئنا خداوند متعال هم کمک خواهد کرد تا در عرصه های مختلف، حال ما به احسن حال تغییر پیدا کند.

رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان گفت: تلاش و کوشش هم با محوریت دین باشد و برای تقویت مذهب و اجرای دستورات الهی و تحقق منویات امامان معصوم(علیهم السلام)، یا به عبارتی برای نصرت دین الهی باشد نه پیروزی شخصی خود ما و موفقیت مذهب باشد نه توفیق فقط خود ما و در این صورت است که نصرت خداوند محقق شده ما را مورد عنایت و حمایت قرار خواهد داد(ان تنصروالله ینصرکم و یثبت اقدامکم) و اگر خداوند کسی را کمک کند، هیچ کسی دیگر نمی تواند بر او غلبه کند و اگر خداوند فرد و یا جریان و ملتی را کمک نکند هیچ قدرت دیگر قادر به کمک آنها نخواهد بود(إن ينصركم الله فلا غالب لكم وإن يخذلكم فمن ذا الذي ينصركم من بعده وعلى الله فليتوكل المؤمنون .(

حسینی مزاری اظهار داشت: اگر ما و هر کسی خصوصا افرادی که در رأس حکومت به دنبال حل مسائل و تغییر و تحول در افغانستان هستند باید تلاش کنند در بحث اجرایی کردن احکام و فرامین دینی توجه بیش از گذشته داشته باشند.

رئیس خبرگزاری صدای افغان(آوا) خطاب به علما و شخصیت هایی که در جلسه روز دوم حمل حضور داشتند، تصریح کرد: اگر مردم در رابطه با مباحث دینی آگاه ساخته شوند و معارف اسلامی را دقیق درک نمایند و به صورت درست به احکام و معیارهای دینی عمل کنند، مشکلات و معضلات افغانستان کم کم حل خواهد شد.

آقای مزاری افزود: اگر با فعالیت های فکری، فرهنگی و تبلیغی، نگاه ها و باورهای دینی مردم را تقویت نبخشیم، در آینده نه چندان دور باید آمادگی مواجهه با فجایع بزرگتری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه زمینه های بروز یک فاجعه روز به روز در افغانستان بیشتر فراهم می شود، تصریح کرد: وظایف علمای ما خیلی سنگین است و می بایست بیش از گذشته این عزیزان تکان بخورند و برای تبیین مردم و بالا بردن آگاهی های دینی عمومی تلاش ویژه ای در دستور کار خود قرار بدهند.

دبیرکل حزب اسلامی تبیان افزود: نکته مهم این است که تلاش برای بهتر شدن با محوریت دین و آگاه کردن مردم با روح سیاسی باشد. چه اینکه اصل دستورات انبیای الهی، کتب آسمانی به ویژه قرآن کریم و بیان و رفتار ائمه معصومین(علیهم السلام) نیز بر همین مبناست.
وی گفت: اگر فعالیت های دینی با روح سیاسی نباشد مورد مخالفت دشمن نخواهد بود و کاری به افراد و جریانهایی ندارد که از شب تا به صبح نماز بخوانند و تسبیح بگردانند و مراسم و مجالس مختلف مذهبی برگزار کنند و تازه، دشمن به اینگونه حرکتها کمک هم خواهد کرد. آنچه دشمن را پریشان می کند و به عکس العمل وا میدارد روح سیاسی اسلام است و نه تنها این رویه دشمن از حالا بوده بلکه در گذشته نیز اینگونه بوده، به همین خاطر بوده است که دشمنان دین، تحرکات امامان معصوم(علیهم السلام) را رصد کرده و در برابر فعالیت دینی مبتنی به روح سیاسی آنها می ایستاده تا جایی که به زندانی کردن و به شهادت رساندن آن بزرگواران اقدام می کردند. نفس به شهادت رسیدن امامان ما گویای فعالیت دینی و اسلامی با روح سیاسی آنها بوده است در غیر آن، حاکمان وقت چه نیازی به مقابله خشونت آمیز با امامان ما داشته اند؟

بنابراین، عمل ما در جهت ساماندهی مردم با محوریت دین و مذهب زمانی اثرگذار است که در کارها و برنامه های ما روح سیاسی وجود داشته باشد.

رئیس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با مهم دانستن روح سیاسی در کارهای مردم، عنوان کرد: اگر ما روح سیاسی در کار خود نداشته باشیم در بسیاری از عرصه ها شکست خواهیم خورد و یا حداقلش این است که پیشرفت قابل توجهی نخواهیم داشت.

آقای مزاری با عنوان نمودن اینکه تمام امامان ما برای انجام کارهای سیاسی و مدیریت درست جامعه به شهادت رسیدند، اضافه کرد که؛ حتی در زندگی فردی و خانوادگی خود این فکر سیاسی، اندیشه و روح سیاسی را باید به وجود آوریم و زنان، مردان، جوانان و حتی نوجوانان ما باید با این فکر رشد کنند و بزرگ و وارد اجتماع شوند.

ایشان تصریح کرد: اگر جامعه ای دارای روح سیاسی باشد، با داشتن محوریت دین، این جامعه، نه تنها دیگر فریب نمی خورد، سرش کلاه نمی رود و دشمن با لباس و عناوین مختلف از مسیر زندگی سالم خارجش نمی کند و سال های سال دام اسارت و بردگی را به گردن این مردم نمی اندازد که دست اجانب را از دخالت در امور خود قطع کرده، با اقتدار، عزت و سر افرازی زندگی خواهد کرد.

این کارشناس مسائل اجتماعی سیاسی افغانستان با اشاره به اینکه در افغانستان در راستای روح سیاسی و تبیین ضرورت داشتن روح سیاسی کار زیادی صورت نگرفته، اظهار کرد: امروز اگر مردم ما توسط دشمن به بهانه آوردن دموکراسی و تأمین امنیت، فریب شعارهای رنگارنگ را می خورند، حرف ها و برنامه های دروغین غربی ها را قبول می کنند به این دلیل است که در راستای تبیین ضرورت داشتن روح سیاسی، کاری جدی صورت نگرفته است و چه بسا در مقاطعی از زمان، یا به وسیله عوامل ظاهرالصلاح دشمن و یا به علت فهم ضعیف خودی ها از معارف دینی، مردم از پرداختن به فعالیت های دینی مبتنی بر روح سیاسی منع گردیده، شعار جدایی دین از سیاست تبلیغ و ترویج می گردد.

رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با تاکید بر روی بالا بردن فهم سیاسی مردم و هدایت اقشار مختلف ملی جهت در پیش گرفتن ارتقاء فهم دینی مبتنی با روح سیاسی، گفت: در عرصه فعالیت های دینی، حتی اگر با روح سیاسی هم باشد اما به صورت فردی پیش برده شود، بازهم به جایی نخواهیم رسید، مگر اینکه مسلمانان متشکل شوند و در داخل تشکلات و سازمان ها عمل جمعی انجام بدهند.

وی گفت: فعالیت دینی با روح سیاسی به صورت انفرادی تحت هیچ شرایطی به نتیجه نمی رسد ازین رو اگر ما علاقمند هستیم در راستای احسن الحال به نتیجه برسیم و در عرصه های مختلف، زندگی ما متحول شود، اول دین و مذهب محور فکرما، محور برنامه ها و حرکت های ما باشد و این محوریت با روح سیاسی توام باشد چون بدون روح سیاسی اصلا دین دار بودن و مذهبی بودن معنا ندارد و سپس در چارچوب یک تشکیلات عمل جمعی و شبکه ای صورت بگیرد.

آقای مزاری گفت: دشمن زمانی با کارهای ما مخالفت جدی تر و شدید خواهد کرد که فعالیت های دینی با روح سیاسی، در قالب حرکت های تشکیلاتی در آورده شود، چون حرکت فردی سود آنچنانی برای جامعه اسلامی و برای زدودن محرومیت ها و آوردن ثبات و فراهم کردن شرایط اقتدار عمومی و در نهایت رسیدن به خدا ندارد.

این عالم دینی به معضلات و مشکلات در سطح مهاجرین افغانستانی در ایران اشاره کرد و گفت: مهاجرین باید متشکل شوند و حول سازمان ها و تشکلاتی که خودشان اعتماد دارند، گردهم بیایند.

وی گفت: بسیاری از معضلات و مشکلاتی که در سطح مهاجرین قابل مشاهده است از ناحیه خودمان است. به دلیل فاصله داشتن از احکام الهی و دور بودن از روح سیاسی و جدایی از حرکت های تشکیلاتی و منسجم است.

ایشان در تکمیل مطلب خویش عنوان کرد: موضوع اصلی این است که نگاه ها و برداشت ها از فعالیت و حضور در صحنه ها و چارچوب های تشکیلاتی باید اصلاح شود. باید بدانیم که وجود سازمان های مختلف مغایر با موجودیت و حضور ما نیست، مغایر با رزق و روزی ما نیست، هرقدر در جامعه وجود مراکز و افراد مختلف اما سالم قوی و قدرتمند باشند آن جامعه جامعه ی بالنده، پوینده و قوی است و ما باید به رشد دیگران حتی رقبا، کمک کنیم و نسبت به سایر سازمان ها و مراکزی که در بین مهاجرین است، نگاه مثبت داشته باشیم، زمینه های همکاری را فراهم کنیم و مباحثی را که به تفرقه دامن می زند حذف نموده، در برابر تمام ابتذالات فرهنگی و اجتماعی مبارزه کنیم و با این اوصاف طبیعی است که امسال برای ما سالی نیکو و پرباری خواهد بود.
دبیر کل حزب اسلامی تبیان در پایان خطاب شخصیتها و نهادهای مسؤل، گفت: علمای حوزه و دانشگاه، رهبران حکومت وحدت ملی، سران احزاب سیاسی و سازمانهای اجتماعی، آموزشی و فرهنگی، بایستی در رابطه با اصلاح نگاه جامعه تلاش نمایند، تا با ارتقاء آگاهی های دینی و سیاسی مردم، بتوانیم جلو رشد و پیشرفت بحران ها را بگیریم و در گام بعدی مقابل بحران ها و ریشه ها و عوامل داخلی و خارجی آن مبارزه و مجاهدت کنیم و افغانستان را از این وضع نجات ببخشیم.


کد مطلب: 139636

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/report/139636/اگر-نگاه-های-دینی-مردم-تقویت-نبخشیم-باید-آماده-فجایع-بزرگتری-افغانستان-باشیم

آوا
  https://www.avapress.com