کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سفر هیأت کنگره امریکا پس از پاکستان به افغانستان؛

اداره ترامپ تغییرات عمده ای را در قبال پاکستان روی دست دارد

خبرگزاری صدای افغان(آوا) کابل , 13 سرطان 1396 ساعت 16:09


جان مکین سناتور امریکایی که از منتقدین درجه یک پاکستان به شمار می رود، پس از سفر به پاکستان و همچنین بازدید از مناطق وزیرستان شمالی، امروز سه شنبه وارد افغانستان شد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در این سفر که در آستانه نهایی شدن استراتژی منطقه ای جدید امریکا صورت گرفته، سناتور جان مک کین و هیأت همراهش، در پاکستان نخست وزیر، فرمانده ارتش و مشاور نخست وزیر این کشور در امور خارجی دیدار و گفتگو کرد.

مک کین پس از دیدار با نواز شریف، جنرال قمر جاوید بجوا و سرتاج عزیز به رسانه های پاکستان گفت که بدون همکاری اسلام آباد، صلح در افغانستان و منطقه استقرار نخواهد یافت.

در همین حال برخی منابع خبری اعلام کرده اند که این سناتورها از وزیرستان شمالی نیز دیدار کرده اند.

طی چند سال اخیر رابطه امریکا و پاکستان به دلیل آنچه عدم همکاری این کشور در مبارزه با تررویزم گفته می شود، تنش زا شده است. به باور برخی از کارشناسان، سفر هیأت کنگره امریکا، دارای دو آجندای علنی و پنهانی می باشد.

به گفته آگاهان، آجندای علنی بر محور همکاری های جدی مبارزه با تروریزم می باشد، اما پنهانی این است که قسمت زیادی از مشکلات افغانستان، از سوی پاکستان مدیریت می شود، و ایالات متحده احساس کرده که اگر این کشور در مبارزه با تروریزم صادق نباشد، مشکل افغانستان حل نمی شود. بدین منظور جان مک کین به صورت پنهانی بر رهبران پاکستان فشار وارد خواهد کرد تا دست از حمایت گروه های تروریستی بردارد.

نصیر احمد ترکی، استاد دنشگاه در مصاحبه با آوا می گوید: جان مک کین در سه جولای ۲۰۱۶ نیز به پاکستان سفر کرده و همزمان در سال ۲۰۱۷ نیز این سفر انجام شده است.

به گفته او، هدف از این سفر این است که اداره ترامپ تغییرات عمده ای را در قبال پاکستان روی دست دارد و ممکن است آخرین فرصت را به پاکستان بدهد تا موقفش را در جنگ علیه تروریزم مشخص کند، زیرا واضح و روشن گفته است "یا با ما باشید یا با هراس افگنان".

به گفته این استاد دانشگاه، پس از عملی شدن تصمیم ایالات متحده به رهبری ترامپ، ممکن است پاکستان منزوی شود و یا برعکس منفعت خواهد برد، که هنوز قضاوت در این زمینه زود است.

اما وی افزود: "یک چیز را نباید ناگفته گذاشت که پاکستان از همکاران استراتژیک امریکا در منطقه است و امریکا به هیچ عنوان این کشور را از دست نخواهد داد، هرچند ممکن است کمک ها را محدود بسازد".

این در حالی است که طارق شاه بهرامی، سرپرست وزارت دفاع ملی، امروز در یک نشست خبری اعلام کرد که احتمال دارد تا 10 روز آینده، استراتژی جدید امریکا در مورد افغانستان اعلام شود. در محور این استراتژی جدید، مسأله افزایش حدود 4 هزار نیروی جدید نظامی در افغانستان و  افزایش فشار بر پاکستان قرار دارد.


کد مطلب: 145827

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/news/145827/اداره-ترامپ-تغییرات-عمده-قبال-پاکستان-روی-دست

آوا
  https://www.avapress.com