کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

علمای دینی در دیدار با رئیس جمهور غنی:

پاکستان عامل اصلی جنگ و حامی تروریزم است / برای طالبان در کابل دفتر داده شود

خبرگزاری صدای افغان(آوا) کابل , 6 جدی 1396 ساعت 19:38


علمای دینی به دولت پیشنهاد کرده که برای آغاز مذاکره، به طالبان در کابل دفتر بدهد تا این گروه آدرس مشخص به منظور صحبت و مشوره با سیاسیون و اقشار مختلف جامعه داشته باشد.

 

به گزارش خبرگزاری آوا، رئیس جمهور غنی با علمای دینی که بنابر دعوت شورای عالی صلح در نشست ملی مشورتی در رابطه به صلح از سراسر کشور به کابل آمده بودند، دیدار کرد.

در ابتدای این دیدار استاد محمد کریم خلیلی؛ رئیس شورای عالی صلح با اشاره به نشست ملی مشورتی دو روزه در خصوص صلح در هفت کمیته با اشتراک شخصیت‌های علمی، روحانی و دینی ، گفت: صلح خواست تمام افغان‌ها است که در اثر تلاش‌های مشترک رئیس جمهور، حکومت، رهبری سیاسی کشور، علمای دینی و تمام اقشار، شاهد برقراری آن در سرتاسری در کشور خواهیم بود.

در ادامه دیدار  مولوی عبدالخبیر چچکه، مولوی عبدالله بهاری و داکتر حکمت، گزارش‌ شان را در رابطه به کارکرد کمیته‌های کاری نشست مشورتی ملی علمای دینی ارائه نموده، گفتند: پاکستان که عامل اصلی جنگ و حامی تروریزم است، باید فشار بالای آن بیشتر گردد تا از حمایت تروریستان دست بردارد و از پروسۀ صلح و مذاکرات در افغانستان حمایت کند.
علمای مذکور پیشنهاد کردند که برای آغاز مذاکرات صلح با طالبان در کابل دفتر داده شود تا یک آدرس مشخص به منظور صحبت و مشوره با سیاسیون و اقشار مختلف داشته باشند.

آنان افزودند که مدارس جامع دینی در کشور ایجاد شود، علمای به منظور کسب تجارب علمی به سایر کشورهای اسلامی فرستاده شوند و همچنان کنفرانس بین المللی در مورد صلح برگزار گردد.

سپس حافظ مولوی زاده، قطعنامه ۲۷ ماده ای نشست ملی مشورتی علمای دینی را قرائت کرد که در آن برای برقراری صلح دایمی در کشور به حکومت، طالبان، سیاسیون، علمای دین، نهادهای جامعه مدنی، بزرگان قومی، زنان، جامعه بین المللی و شورای عالی صلح پیشنهادات مشخصی ارائه شده است.

در قطعنامه مذکور به حکومت پیشنهاد گردیده است که از صبر و حوصله در برابر طالبان استفاده نماید، فضای اعتماد را برای صلح ایجاد کند، با تمام اقشار جامعه در رابطه به صلح نشست های مشورتی را انجام داده و مبارزه علیه فساد را ادامه دهد، بی طرفی نیروهای امنیتی و دفاعی را منحیث مرجع مسلکی و غیرسیاسی حفظ نماید، از استفاده سؤ آزادی بیان جلوگیری کند، برای حل مشکلات مساجد، مدارس، تکایا و سایر مراکز دینی یک کمیته ایجاد گردد، با آنانی که به علما و مردم آزار و اذیت می رسانند و عناصری که جنگ را تشدید می کنند، اقدامات جدی صورت گیرد.

در این دیدار، علمای دینی از حکومت و برنامه های اصلاحی آن حمایت کامل شانرا ابراز داشته، گفتند که برای اصلاح ارگان های عدلی و قضایی کشور، کارهای زیاد صورت گیرد و قوۀ قضائیه باید کاملاً پاک نفس، قابل اعتماد و بی طرف باشد.
در قطعنامۀ نشست ملی مشورتی علمای دینی، از طالبان تقاضا گردیده است که به مذاکرات صلح بین الافغانی لبیک بگویند، از جنگ در محلات عامه و همچنان از انتحار و انفجار اجتناب نمایند، از کشتار افراد ملکی و تخریب تاسیسات عامه دست بردارند و از تمام پروژه های ملی که بقای افغانستان و رفاه مردم وابسته به آن است، با قوت دفاع نمایند و یک گروه از علما را معرفی کنند که دیدگاه، تقوا و تعهد برای وطن دوستی و صلح داشته باشند و زمنیه را برای باقی ماندن نیروهای خارجی و مداخلۀ قدرت های منطقوی فراهم نسازند.
در این قطعنامه خطاب به سیاسون، علمای دینی، نهادهای مدنی، بزرگان قومی و زنان گفته شده است که مقابله با افراطیت، خاتمه دادن به جنگ و تلاش برای صلح پایدار، مسئولیت هر افغان می‌باشد و همه باید منافع ملی را بر منافع شخصی، حزبی، سمتی، زبانی و قومی ترجیح دهند و برای افغانستان واحد کوشش نمایند. تمام اقشار باید در راستای مبارزه با فساد اداری و اخلاقی مشترکاً با حکومت و علمای دینی تلاش نمایند.

علمای دینی در این قطعنامه به جامعه بین المللی توصیه کرده اند که بر علاوۀ حمایت از صلح و ثبات پایدار، نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان را تجهیز نمایند. تمام کشورهای دوست باید در حل معضلۀ افغانستان همکاری کنند و همچنان کشورهای همسایه از مداخله در مسایل داخلی افغانستان اجتناب ورزند و از مذاکرات بین الافغانی حمایت نمایند.

همچنان از علمای دینی کشورهای همسایه خواسته شده است که در پروسه صلح افغانستان نقش مثبت ایفا نمایند و سازمان همکاری کشورهای اسلامی در راستای تامین صلح در افغانستان مسوولیت خود را ادا کند.

پس از قرائت قطعنامه متذکره، رئیس جمهور غنی از هیات رهبری شورای عالی صلح بخاطر آغاز سلسلۀ مشورت ها در رابطه به صلح قدردانی کرده، گفت: صلح اختیاری نه بلکه، امر خداوند(ج) می‌باشد و برای صلح نیت، اراده و برنامه مهم است و حکومت در عمل ثابت ساخته است که هم نیت صلح و هم اراده و برنامه برای آن دارد.

رئیس جمهور غنی گفت که صلح خواست و آرزوی ملت است و امیدواریم که تمام اقشار جامعه برای رسیدن به آن، ارادۀ شان را آشکار سازند. وی افزود: صلح با طالبان از طریق مذاکرات بین الافغانی صورت خواهد گرفت و صلح با پاکستان از طریق روابط دولت با دولت برای خاتمه دادن جنگ، به گونه اساسی انجام می پذیرد.

محمد اشرف غنی خاطرنشان کرد: جهان، منطقه و کشورهای اسلامی در حال ایجاد اجماع برای صلح در افغانستان می باشند. هدف سیاست نه، بلکه عدالت است و دین مبین اسلام بخصوص دورۀ خلفای اسلامی، نمونۀ عدالت می باشد. وی افزود: عدالت و پاسخگویی اساس سیاست اسلامی است، نه زورگویی و قدرت.

رئیس جمهور غنی خاطرنشان کرد که به اساس صراحت نصوص قرآن عظیم‌الشان، قتل یک مسلمان قتل بشریت است، و برای خاتمه دادن به جنگ تحمیلی و تامین صلح در کشور، تمامی اقشار جامعه مشترکاً تلاش نمایند. وی افزود که برای برقراری صلح، شرایط منطقوی و بین المللی فراهم شده و ما باید شرایط ملی را نیز مساعد سازیم.

رئیس جمهور غنی، نقش علما، مساجد، تکایا و طریقه های عرفانی را مهم عنوان کرد و با اشاره به قطعنامۀ علمای دینی، گفت: خواست های مطرح شده از حکومت را می پذیریم و آرزو داریم که طالبان نیز این خواست ها را بپذیرند و این موضوع ثابت خواهد شد که چه کسانی نیت، اراده و برنامه برای صلح دارند.

محمد اشرف غنی از علما خواست که پیام صلح را به تمام نقاط کشور برسانند، فضای وحدت ملی را ایجاد نمایند و من باور دارم که این ملت به آرزوهایش می رسد.

وی افزود: علما شاهد باشند که گشایش شاهراه های بزرگ و ترانزیتی، مهار آب‌ها، مبارزه با فساد، آوردن اصلاحات و سایر مواردی که مردم آنرا غیر ممکن و چالش زا می دانستند، امکان پذیر ساختیم و در این راستا دستآوردهای قابل ملاحظه داریم


کد مطلب: 155465

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/news/155465/پاکستان-عامل-اصلی-جنگ-حامی-تروریزم-طالبان-کابل-دفتر-داده-شود

آوا
  https://www.avapress.com