کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس شورای علمای شیعه هرات برای تأمین بهتر امنیت خواستار توزیع سلاح بین مردم و مجاهدین شد

خبرگزاری صدای افغان(آوا) هرات , 20 سنبله 1396 ساعت 19:22


دولت وظیفه دارد تا امنیت مردم را تامین کند اما اگر توان انجام این وظیفه را ندارد، می‌تواند مجاهدین را وارد صحنه کرده و مسلح کند تا آنان در کنار نیروهای امنیتی از مردم محافظت کنند.

این مطلب را حجت‌الاسلام و المسلمین "محمد موسی رضایی" رئیس شورای علمای غرب کشور در همایش "تجلیل از شهداء و استقبال از عاشورای حسینی" که در مسجد و حسینیه المهدی شهرک المهدی جبرئیل برگزار شده بود، بیان داشت.

او در ابتدا به فسلفه برگزاری مراسم عزاداری پرداخت و به این سوال پاسخ داد که چرا باید در ماه محرم مراسم عزاداری برگزار کرده و این رسم را همه ساله تکرار کنیم؟.

وی در سخنانش به ۹ مورد اشاره کرد و گفت که وظیفه مسلمان در ماه محرم فقط گریه کردن و اشک ریختن نیست بلکه این مراسم‌ها باید تاثیرات دیگری نیز داشته باشد.

رضایی گفت که یکی از اهداف عزاداری، شناساندن مقام پیشوایان دین است. عزاداری بهانه‌ای می‌شود برای این‌کار زیرا در این مراسم‌ها فضا مهیا است.

وی گفت که اگر ایثار و فداکاری امام حسین(ع) و خانواده آن‌حضرت نبود، یقینا اسلام ناب محمدی که دستاور بعثت پیامبر(ص) بود، امروز به دست ما نمی‌رسید.

رئیس شورای علمای شیعه‌ی شهر هرات در ادامه به دومین اثر برگزاری مراسم عزاداری پرداخت و گفت که برگزاری این مراسم‌ها باعث افزایش محبت به اهل بیت(ع) می‌شود.

او گفت: برپایی مراسم عزاداری محبت اهل بیت(ع) را در دل دوستدارانش افزایش می‌دهد، به همین دلیل حتی آن جوانی که به ارزش‌های دینی پایبندی ندارد، وقتی در مراسم عزاداری امام حسین(ع) شرکت می‌کند، متحول شده و محبوب کسانی می‌شود که آنها دوستداران اهل بیت هستند.

سومین دلیلی که آقای رضایی برای برپایی مراسم عزاداری بیان داشت، تعلیم معارف اسلامی از طریق منابر مساجد و خواندن نوحه‌ و مرثیه‌ها بود. او گفت که به بهانه‌ی این مراسم‌ها معارف اسلامی از زبان علما، دانشمندان و حتی نوحه‌خوانان تبلیغ می‌شود.

فراموش نشدن واقعه‌ی کربلا و رساندن پیام آن به نسل‌های بعدی، چهارمین دلیل برگزاری مراسم عزادارای از دید آقای رضایی است. او می‌گوید: "آنقدر که مراسم عزاداری برای شناساندن واقعه‌ی کربلا موثر است، هیچ رسانه و کار دیگری موثر نیست چون در این مراسم‌ها طیف‌های مختلف جامعه اعم از بی‌سواد و باسواد و ... شرکت می‌کنند".

احیای مجدد اسلام هم یکی دیگر از دلایل برگزاری مراسم عزاداری است.

رضایی می‌گوید که مراسم‌های عزاداری باعث احیای اسلام راستین می‌شود. خرافات و بدعت‌ها و هر آنچه که نسبت ناروا به اسلام زده می‌شود، در پرتو این مراسم‌ها از بین می‌رود.

امر به معروف و نهی از منکر هم در این مراسمات ترویج می‌شود. این موضوع ششمین دلیلی بود که رئیس شورای علما برای برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم عنوان کرد.

او گفت که هر یک از کسانی‌که در این مراسم‌ها شرکت می‌کند، آمر به معروف و ناهی از منکر می‌شود.

یکی دیگر از فلسفه‌های برگزاری مراسم عزاداری، مشخص شدن صف ظالم از مظلوم است. رضایی می‌گوید که اینگونه مراسم‌ها صف ظالم را از مظلوم مشخص می‌کند. این صف‌بندی‌ها زمانی صورت می‌گیرد که مراسم‌های عزاداری برپا شده و چهره‌ی ظالم و مفسد و مظلوم و مصلح به مردم شناسانده می‌شود.

بیداری امت اسلامی یکی دیگر از تاثیرات برگزاری مراسم عزاداری است.

به گفته‌ی ریبس شورای علمای شیعه‌ی هرات، در ۱۱ ماه سال به خواب غفلت فرو رفته‌ایم و در این ماه است که از خواب بیدار شده و صف خود را مشخص می‌کنیم که جزء کدام دسته باشیم.

احیای فرهنگ شهادت، ایثار و جهاد تاثیر  دیگر فسلفه‌های برگزاری مراسم عزاداری است. رضایی خطاب به مردم گفت که این‌ها در پرتو قیام امام حسین(ع) شکل گرفته و حرف تازه‌ای نیست. اگر می‌خواهید آزادانه زندگی کنید، این فرهنگ را باید در میان مردم احیاء کنید.

محور دوم سخنان رئیس شورای علمای شیعه‌ی هرات، موضوع امنیت مساجد بود. او بر این باور است که دولت باید امنیت مردم و اماکن مقدس را تامین کند و اگر در این کار ناتوان است، باید مجاهدین را با سلاح‌هایی که از خودشان گرفته تجهیز کند.

هر چند به گفته‌ی آقای رضایی، برخی از مجاهدین از آرمان‌های جهاد برگشته و آن را فراموش کرده‌اند، اما هستند کسانی‌که هنوز هم دغدغه‌ی تامین امنیت مردم را دارند.

رضایی گفت که "در شرایط کنونی در کشور ما ناامنی بیداد می‌کند. اگر چنانچه امروز به همین منوال عادت کرده و بی‌تفاوت باشیم، با توجه به تهدیداتی که وجود دارد مراکز گوناگون سقوط خواهند کرد.

او در ادامه گفت که ناامنی ممکن است منجر به هجرت جوانان و تعطیلی مکاتب و مدارس شود.

رضایی افزود که دولت موظف است که امنیت را تامین کند اما اگر از این کار سر باز زد و یا توانایی آن را نداشت، باید به مجاهدین فرصت دهد تا به صحنه آمده و مسلح شوند و در کنار نیروهای امنیتی قرار بگیرند.

او گفت که دولت باید سلاح‌هایی که از مجاهدین در گذشته گرفته را به آنان برگرداند.

به گفته‌ی رئیس شورای علمای شیعه‌ی هرات، پس از آن، اگر دولت نتواند به تنهایی و حتی به همراه مجاهدین به دلیل دور شدن برخی از مجاهدین از آرمان‌های جهاد امنیت را تامین کنند، مردم باید در کنار نیروهای امنیتی قرار گرفته و امنیت را تامین کنند.

وی از دولت خواست تا به مردم اسلحه توزیع کند زیرا برخی از مردم توانایی خرید اسلحه را ندارند و آن‌هایی هم که توانایی دارند، سلاح را باید از کجا تهیه کنند؟ اگر در هرات ۳۰۰ مسجد داشته و هر مسجد بخواهد سه سلاح خریداری کند، ۹۰۰ سلاح را باید از کجا بخرند؟

او تاکید کرد که مساجد باید مسلح شوند. "با سلاح‌های شکاری که نمی‌شود جلو تروریست را گرفت و تامین امنیت کرد".

وی در ادامه گفت که دولت یا باید تامین امنیت کند و یا مردم را بصورت قانونمند اسلحه بدهد، در غیر این‌صورت با تفنگ شکاری امنیت تامین نمی‌شود.

رضایی خطاب به مردم گفت که مردم نیز باید در ابتدا منتظر تصمیم شورای امنیت باشند. امیدواریم شورای امنیت قبل از رسیدن ماه محرم این موضوع را عملی سازد.

وی خاطر نشان ساخت که در مرحله بعد طبق برنامه کمیسیون حفاظت از اماکن مقدس، برای کسانی‌که سلاح خریده‌اند جواز توزیع شود.

وی در پایان از مردم خواست تا هوشیارانه عمل کرده و با نیروهای امنیتی همکار باشند. "مردم باید هوشیار عمل کرده و اگر حرکت مشکوکی دیدند، به نیروهای امنیتی یا کمیسیون خبر دهند تا جلو آن گرفته شود".


کد مطلب: 149678

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/news/149678/رئیس-شورای-علمای-شیعه-هرات-تأمین-بهتر-امنیت-خواستار-توزیع-سلاح-بین-مردم-مجاهدین

آوا
  https://www.avapress.com