کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بلند بودن قیمت کتابهای مورد نیاز و نبود کتابهای تخصصی داخلی مشکلات عمده فراراه مطالعه در افغانستان

خبرگزاری صدای افغان(آوا) کابل , 11 حوت 1395 ساعت 11:59


آگاهان فرهنگی معتقدند: بلند بودن قیمت کتابهای مورد نیاز و نبود کتابهای تخصصی داخلی دو دلیل عمده کم رنگ بودن فرهنگ مطالعه در افغانستان  است.

به گزارش خبرگزاری آوا ، نظیم سمون، مسئول کتابخانه (اکسوس) در مصاحبه با آوا گفت: کتابخانه اکسوس برای ترویج فرهنگ مطالعه و تشویق جوانان به کتاب خوانی، کتابهای مورد نیاز را با تخفیف ویژه در بازار عرضه می کند.

او، یکی از دلائل بی توجهی جوانان به مطالعه را، بالا بودن قیمت کتاب های مورد نیاز عنوان کرد و گفت: دولت باید کمک کند تا ما امکانات و تسهیلات بیشتری را برای چاپ مهیا کرده و حداقل کسانی که پول برای خرید کتاب ندارند بتوانند تا هر مدتی که خواستند از منابع این کتابخانه به صورت رایگان استفاده کنند.

با وجود اینکه فرهنگ مطالعه و تحقیق در افغانستان کمرنگ است، اما آقای سمون می گوید روند مطالعه در کشور به سرعت پیش می رود و نسبت به سالهای گذشته تفاوت زیادی پیدا کرده است.

او، همچنان اظهار داشت: سالهای گذشته وقتی یک کتاب به تعداد هزار نسخه چاب می شد در مدت ۲ الی ۳ سال فروخته می شد، اما در حال حاضر این رقم در یک ماه فروخته می شود و این نشان دهنده سرعت مطالعه و نهادینه شدن فرهنگ کتاب خوانی در کشور می باشد.

درهمین حال ذاکر جلالی، یک تن از محصلین دانشگاه کابل گفت: فضای مجازی مانند فیسبوک، توییتر، یوتوب و در مجموع رسانه های اجتماعی امروزه بیشتر وقت جوانان را می گیرد و آنان را از مطالعه باز می دارد.

به گفته او، روز به روز تعداد کتاب فروشی ها و مقدار چاپ کتابهای مختلف ، افزایش می یابد که برای جوانان بسیار امیدوار کننده است.

به گفته جلالی، شبکه های اجتماعی و معلومات انترنتی از یکسو کیفیت مطالعه کتاب خوانی را ندارد و از سوی دیگر خسته کننده و قوه بینایی را در دراز مدت ضعیف می کند، پس بهتر است که جوانان اگر از انترنت هم معلومات می گیرند ابتدا مطلب را پرینت کرده و به صورت جزوه در آورده و بعد آنرا مطالعه کنند.

هرچند وی، رسانه های اجتماعی را برای نشر و بازار یابی کتاب مفید می داند، اما می گوید استفاده بیشتر از آن محصلین را از تحقیق و مطالعه باز می دارد.

جلالی کمبود کتاب خانه های سیار و ثابت را یکی از مشکلات عمده فرا راه مطالعه عنوان کرد و گفت: وزارات اطلاعات و فرهنگ در این زمینه تا کنون کار قابل ملاحظه ای نکرده است.

او همچنان گفت: کمبود کتاب های تخصصی داخلی از چالشهای دیگری است که جوانان را وادار به مطالعه کتابهای خارجی می کند که مسلماَ از لابلای نظریات و دیدگاه های اندیشه مندان خارجی گاهی اوقات تغییرات در طرز فکر آنان بوجود می آید و در دراز مدت ممکن است باعث انحراف فکری گردد.

او از جوانان کشور خواست که تا می توانند مطالعه و تحقیق کنند زیرا تمام پیشرفتها و اکتشافات در سطح جهان برخواسته از علم و دانش است.

به گفته او، کشورهایی که امروز به اوج توانایی از نگاه علم و تکنالوژی رسیده اند در ابتدا وضعیت شان بد تر از افغانستان بود، اما بر اثر توسعه علم و دانش امروز مراتب بالایی از تجدد و نو آوری ها را طی کرده است.

وی افزایش موسسات تعلیمی، ادارات تحقیقاتی و بهبود کیفیت نشرات رسانه ها را از راه های مهم برای نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و تحقیق در افغانستان عنوان کرد.


کد مطلب: 138778

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/interview/138778/بلند-بودن-قیمت-کتابهای-مورد-نیاز-نبود-تخصصی-داخلی-مشکلات-عمده-فراراه-مطالعه-افغانستان

آوا
  https://www.avapress.com